Sinterklaas heeft een brief geschreven aan de kinderen in Bennekom.
Sinterklaas heeft een brief geschreven aan de kinderen in Bennekom. Getty Images/iStockphoto

Ingezonden brief van Sinterklaas: Hallootjes lieve kinderen in Bennekom

8 november 2023 om 06:30 Evenementen

BENNEKOM Och, och, wat heb ik zin om in de stoomboot te stappen en koers te zetten richting Nederland. En dan vooral om naar Bennekom te komen! De voorbereidingen zijn in volle gang en dan begint het altijd flink te kriebelen. Dat begint al vlak na de zomer als de grutters in Nederland mijn goedkeuring vragen om snoepgoed, pepernoten en chocoladeletters te gaan verkopen! Elk jaar willen ze eerder beginnen! Dat snap ik ook wel natuurlijk, want ik snoep er zelf ook het hele jaar door van. Natuurlijk vooral om de kwaliteit te controleren… 

Wat was de zomer warm in Madrid! Ik heb mijn dagen vooral onder een parasol in mijn zwemtabbert doorgebracht. Ik heb zelfs aan confectiepiet gevraagd een paar extra exemplaren te naaien. Gelukkig waren de meeste pieten op hoge hoogte stage om te trainen voor het aankomende sinterklaas seizoen. Op hoge hoogte is het iets minder warm, en de pieten trainen natuurlijk ’s nachts dus gelukkig hebben zij geen last gehad van het warme weer en zijn ze topfit om door het hele land gezelligheid te verspreiden. 

DRUKKE PERIODE

Voor ons is dit een drukke periode, zo krijgt op dit moment de stoomboot groot onderhoud, na de ellende vorig jaar laten we dat niet meer versloffen. De verlanglijstjes beginnen binnen te stromen, het grote boek wordt bijgewerkt met alle statistieken van afgelopen jaar, alle pietenpakken worden gecontroleerd op scheuren en gaten, er worden miljarden pepernoten gebakken, marsepeinen snoepgoed gekneed en natuurlijk miljoenen pakjes ingepakt en in de juiste zakken gedaan. De zakkenwasser heeft dit keer zijn werk gedaan vóórdat de straatnamen erop gezet werden zodat we niet wéér alle pakjes door elkaar halen. Zie, zo blijf je steeds wat bijleren. 

WEGWIJSPIET IN DE STRESS

We hebben elke twee weken groot overleg met ‘de kleine raad’ om de voortgang door te spreken en Pietje Precies, die gaat over de planning, geeft steeds meer vakjes in zijn Excel bestand een groen kleurtje. Ik heb er zelf geen verstand van maar ik denk dat dat een goed teken is! Tijdens de laatste kleine raad moest ik Wegwijspiet wel even geruststellen. Hij is druk bezig om de route te bestuderen en schrok zich een pepernoot! Alle wegen in of naar Bennekom liggen open! Zo te zien zijn wij niet de enige club die een drukke periode heeft... Wegwijs maakte zich zorgen of iedereen wel op tijd  klaar was voor de intocht maar ik heb er het volste vertrouwen in hoor, en als we ergens een  omweggetje moeten maken, dan weet Wegwijs die ook heus wel te vinden. Komt goed! 

INTOCHT OP 18 NOVEMBER

Over de intocht gesproken, we komen op 18 november aan, dus zet die vast in jullie agenda’s of in  die van jullie papa’s en mama’s. Ik verwacht dat we rond 16.00 uur bij het podium in het dorp zijn, maar om 15.30 uur begint de DJ al muziekjes te draaien en zullen er al een aantal pieten zijn die graag met  jullie op de foto willen. Deze foto’s kunnen jullie mooi op Instagram zetten en als jullie dan @bennekomcentrum taggen en volgen, maken jullie kans op een leuke prijs. 

O, ik heb toch zo’n zin om weer naar het mooie Bennekom te komen! En ik hoop op 18 november weer alle blije gezichten van alle kinderen, moeders, vaders, opa’s, oma’s, tantes en ooms te zien glunderen! 

Dag hoor. 

Groetjes van Sinterklaas en de Pieten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie