Afbeelding
Johan Mulder

Programma intocht Sinterklaas in Bennekom centrum op 18 november 2023

17 november 2023 om 14:00 Evenementen Tips van de redactie

BENNEKOM Sinterklaas zet dit jaar op zaterdag 18 november voor het eerst voet op Bennekomse bodem. De intocht van de goedheiligman is die middag in het centrum van Bennekom.

De DJ begint om 15.30 uur met muziek draaien en dan is het natuurlijk wachten op Sinterklaas. In een grote stoet rijdt Sinterklaas, met zijn muzikale Pietenband, naar het podium voor de Oude Kerk. Ze komen met de koets aan via de Commandeursweg. Dan gaan ze over de Lindelaan naar de Brinkstraat, Veenderweg en door de Dorpsstraat naar het podium.

De verwachting is dat hij daar rond 16.00 uur arriveert. Alle Bennekomse kinderen staan daar met hun familie klaar om de Sint toe te zingen. Na afloop van het podiumprogramma wandelt de Goedheiligman naar de muziektent, waar kinderen met hem op de foto kunnen. Iedereen die hiervan foto’s met de tag @bennekomcentrum op Instagram plaatst, maakt kans op een prijs. Daarna stapt hij weer in de koets en gaat de Sint via de Dorpsstraat, Kerkstraat en de Commandeursweg het dorp weer uit.

Vlak voor zijn verjaardag komen Sinterklaas en de Pieten nog een keer naar Bennekom. Op zaterdagmiddag 2 december kun je Sint zomaar tegenkomen in een van de winkels in het Bennekomse centrum. Hij is tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig in het centrum, en om 14.00 uur is de prijsuitreiking bij de muziektent. Uiteraard heeft het gezelschap ook dan weer uitgebreid aandacht en tijd voor de kinderen in Bennekom.

LANDELIJKE INTOCHT SINTERKLAAS

De landelijke intocht van de Sint en zijn gevolg is dit jaar in Gorinchem. Honderden kinderen staan daar waarschijnlijk op Sinterklaas te wachten om hem een warm onthaal in Nederland te geven. Direct na het ontvangst breekt voor de Sint een drukke tijd aan met intochten verspreid door het hele land.

INTOCHT IN EDE CENTRUM

Zo reist hij dus al snel door naar het centrum van Ede. De intocht in Ede-centrum is op 18 november van 12.00 tot 15.00 uur. Na de aankomst op het Museumplein, waar de Goedheiligman uitbundig toegezongen kan worden door het publiek, volgt een route vanaf het Museumplein, via het Maanderplein, Grotestraat, Torenstraat, Markt en Brouwerstraat naar Cultura. Het bezoek aan Cultura van 15.00 tot 15.30 uur is de afsluiting van de intocht. Lees meer over de intocht in Ede centrum op EdeStad.nl (klik hier).

MEER SINTERKLAAS IN EDE

Op meer plekken in de plaats Ede en in de overige dorpen van de gemeente Ede staan intochten gepland, waar en wanneer dat is is te lezen op EdeStad.nl.

Er zijn los van de intochten meer activiteiten in de gemeente Ede in het kader van Sinterklaas. Een overzicht:

Vrijdag 10 en zaterdag 11 november: Recycle Sint Ede. Kijk hier voor meer informatie.

Woensdag 22 november 16.00 uur
Sinterklaas in Cultura Lunteren

Cultura in Lunteren krijgt hoog bezoek! Niemand minder dan Sinterklaas en zijn vrolijke pieten komen langs. Dit is dé kans om Sinterklaas persoonlijk te ontmoeten, met hem op de foto te gaan, en samen heerlijke pepernoten te bakken. De toegang is helemaal gratis, maar je dient je wel van tevoren aan te melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar lunteren@cultura-ede.nl. Wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt. Kom langs en maak je klaar voor een onvergetelijke middag vol Sinterklaasplezier!

Cultura Lunteren, Dorpsstraat 29

22, 25, 29 november en 2 december
Pepernotenfeest bij Cultura Ede

Van 22 november tot 2 december kunnen kinderen elke woensdag en zaterdag naar het Pepernotenfeest in Cultura. De kinderen kunnen dansen met de Danspiet of zich verkleden als Piet, Sinterklaas of juist heel iemand anders. Ook is er een spannende Pepernotenspeurtocht en kan je heerlijke pepernoten versieren. Het is natuurlijk ook mogelijk om Sinterklaas te ontmoeten en met hem op de foto te gaan. Tot slot kunnen kinderen hun zelfgemaakte schoen zetten en op 5 december gevuld ophalen. Deelname kost 2,50 euro.

Cultura Ede, Molenstraat 45, Ede

Zondag 26 november 11.00-12.15 uur
Pathé Ede: In het theater - Sinterklaas en het snoepjesmysterie

Het lijkt een jaar zonder problemen te worden voor Sinterklaas en zijn Pieten. Alle cadeautjes zijn ingepakt, de mijter en het boek zijn niet gestolen en miljoenen snoepjes liggen klaar om uitgedeeld te worden. Tenminste... Wanneer Sinterklaas het versgebakken snoep wil voorproeven, lijkt tóch niet alles op rolletjes te lopen en is er reden tot grote paniek. De Snoepjespiet zelf is zich van geen kwaad bewust en richt zijn pijlen enkel op een carrière als grote superster. Wanneer het Sinterklaasfeest op losse schroeven komt te staan en de Pieten worden gedwongen tot samenwerken met bijzondere visite, komen er hulp en bekentenissen uit onverwachte hoek. Komt alles op tijd weer goed en kan het Sinterklaasfeest wel doorgaan? Ontdek het tijdens Sinterklaas en Het Snoepjesmysterie; een interactieve en spannende sinterklaasvoorstelling voor de hele familie, live op het podium van de bioscoop! Met Sinterklaas, zijn leukste Pieten, bijzondere visite, decor, veel muziek, humor en een fotomoment na afloop van de show. Uiteraard komt het bioscoopscherm goed van pas tijdens het redden van het feest… Duur 70 minuten Leeftijd vanaf 3 jaar

Pathé Ede, Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede. Tickets: https://www.pathe.nl/bioscoop/ede

Zondag 26 november 15.00-15.45 uur
Cultura: Oh, kom er eens kijken (3+) | Marianne van Houten

Een voorstelling zonder Sint en Piet, maar met bekende sinterklaasliedjes. Op humoristische en vrolijke wijze wordt er verteld en gezongen over de Sint; zijn kleding, een geheim verhaal over de Schimmel, zijn secretaresse, je schoen zetten en meer grappige anekdotes. En moeten wij geen cadeau inpakken voor de Sint? Híj is tenslotte jarig!! Een voorstelling vol interactie, verpakte educatie, mooie sinterklaasliedjes en zonder spanning voor Sint en Piet.  Na afloop zijn de kinderen van harte welkom voor een leuke gratis workshop, helemaal in thema van de voorstelling. En met een glaasje limo en wat lekkers.

Cultura, Molenstraat 45, 6711 AW Ede. Tickets: https://www.cultura-ede.nl/voorstellingen/oh-kom-er-eens-kijken-134454

Woensdag 29 november 15.00 uur
Pepernoten bakken bij Cultura Stadspoort

Kom heerlijke pepernoten bakken in Cultura Stadspoort! Zodra de pepernoten de oven in zijn geschoven schrijven we een mooi gedicht of kleuren we een toffe kleurplaat. Genoeg leuks dus! De toegang is gratis, maar je dient je wel van tevoren aan te melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar stadspoort@cultura-ede.nl. Wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt.

Cultura Stadspoort, Stadspoort 27 Ede

Woensdag 29 november 16.00 uur
Sinterklaas in Cultura Bennekom

Cultura Bennekom krijgt hoog bezoek! Niemand minder dan Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten komen langs. Dit is dé kans om Sinterklaas persoonlijk te ontmoeten, met hem op de foto te gaan, en samen heerlijke pepernoten te bakken. De toegang is helemaal gratis, maar je dient je wel van tevoren aan te melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar bennekom@cultura-ede.nl. Wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt. Kom langs en maak je klaar voor een onvergetelijke middag vol Sinterklaasplezier!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie