Gerben Spies, lid van het Kernteam Duurzaam Bennekom' bij zijn waterpomp. In zijn hand het laatste stukje gasleiding. ,,Niet meer nodig, die ging op mijn verjaardag dicht!"
Gerben Spies, lid van het Kernteam Duurzaam Bennekom' bij zijn waterpomp. In zijn hand het laatste stukje gasleiding. ,,Niet meer nodig, die ging op mijn verjaardag dicht!" Dick Martens

‘Gaskraan dicht op mijn verjaardag’

Duurzaamheid

BENNEKOM Richting 2050 worden alle woningen in Nederland aardgasvrij, zo ook in Bennekom. Dat is natuurlijk goed voor het klimaat, daarom is het ook onderdeel van het Klimaatakkoord, maar geeft ook kansen voor energiebesparing vandaag de dag. Welke plannen heeft de gemeente Ede voor het aardgasvrij worden van Bennekom? En welke implicaties heeft dat voor uw woning? Om antwoord te geven op al die vragen organiseert ‘Duurzaam Bennekom’ op 23 november een ‘Inspiratieavond’ in de Brink in Bennekom. Aanvang: 20.00 uur.

door Dick Martens

,,Op die avond zullen Arnold Versteeg, wethouder duurzaamheid van de gemeente Ede, Dorothe Jacobs, projectleider aardgasvrij van de gemeente Ede en Gerard Buizer, adviseur energiebesparing spreken”, aldus Gerben Spies, lid van het Kernteam van Duurzaam Bennekom. ,,Het thema is ‘Energie’. Super actueel natuurlijk. Op die avond zullen zaken als: Hoe kan je eenvoudig energie besparen? Welke opties zijn er in Bennekom om aardgasvrij te worden? En zijn er misschien ook collectieve mogelijkheden?, aan de orde komen. Wij hopen natuurlijk, dat er veel mensen gaan komen. Met al hun prangende energievragen, vooral ook omdat er voldoende experts aanwezig zijn om al die vragen te beantwoorden.” 

Ook Spies zelf zal op ‘de Energieavond’ spreken. ,,Ik ben zelf woonachtig in een jaren 70-woning en op mijn verjaardag, 8 september, is de gaskraan bij ons definitief dichtgedraaid. We hebben nu lage temperatuur vloerverwarming en radiatoren, een warmtepomp en nu ook zonnepanelen op ons schuurdak en alles is volledig geïsoleerd. Dus ik kan over mijn eigen bevindingen, het zoveel mogelijk ‘nul op de meter willen zijn’ een mooi verhaal vertellen. Nadat wij als viertal hebben gesproken splitsen de aanwezigen op de avond zich uiteen in vier groepen. Elke groep behelst een ander thema rond energie.” 

Spies deed onlangs ook al ervaring op als ‘klimaatklusser’ op de klussendag van World Servants. ,,Met tochtstrips, radiatorfolie en buisisolatie. Daar was veel animo voor, dat willen we ook gaan herhalen.” Voor meer info: www.duurzaambennekom.nl 

advertentie
Afbeelding
Feest voor Americana fans bij Live Stage Marnix 31 jan, 07:15
Logo
Afbeelding
Gouden handjes Gertjan Meerkerk bezorgen DVO zege 29 jan, 09:05
Logo
Afbeelding
Vier op een rij voor Bennekom 28 jan, 21:13
Afbeelding
Jan van Eck plaatste 1468 'Bennekomse plaatjes' op Instagram: 'Bennekom is echt zo prachtig' 27 jan, 13:54
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom 26 jan, 18:07
Afbeelding
Galerie Bonaventura is terug in Bennekom: 'Het was nu of nooit' 26 jan, 13:46
Afbeelding
'Ooglidcorrectie spannend? Na afloop vindt eigenlijk iedereen dat het 100 procent is meegevallen' 25 jan, 16:55
advertentie