Eén van de indrukwekkende onderdelen: de aangespannen paarden.
Eén van de indrukwekkende onderdelen: de aangespannen paarden. Concours Hippique Bennekom

Nieuwe editie Concours Hippique in de startblokken

11 mei 2023 om 13:00 Activiteiten

BENNEKOM Traditiegetrouw vindt op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, het Nationale Concours Hippique plaats op de kasteelweide van Kasteel Hoekelum in Bennekom. Het Concours wordt dit jaar voor de 116e keer georganiseerd en is een complete dag uit voor jong en oud. Er wordt gestreden om titels en gesprongen voor eeuwige roem. Maar ook voor wie nog niet zo bekend is met de paardensport, is het een complete dag uit. Van een speurtocht voor de kids tot het ultieme ritje op een pony.

De springruiters openen het Concours al vroeg. Al vanaf 8.00 uur maken de ruiters met hun paarden de eerste sprongen. Na deze indrukwekkende springkunsten, gaat het programma verder met de aangespannen paarden. Drie paardenrassen zorgen voor een waar spektakel: de Hackneys, de Friezen en de Tuigpaarden. Deze drie paardenrassen treden op met enkelspannen, maar ook met tweespannen. 

Ook dit jaar ontbreekt de menmarathon niet. Een minimarathon door een uitdagend hindernisparcours. Aanspanningen strijden op het scherpst van de snede met maar één doel: eeuwige roem. 

En alsof dat nog niet vol genoeg is, voegt de organisatie een speciaal onderdeel toe voor para-ruiters en valide ruiters: een heuse Ride & Run. In dit onderdeel smelten paardrijden en hardlopen samen. Ride & Run is een onderdeel met een recreatief karakter, waar ondanks de lachende gezichten, iedereen gaat voor de winst. 

Natuurlijk staan er ook gezellige kraampjes met de leukste koopwaar en zijn er voldoende foodtrucks waar je als bezoeker terecht kunt voor heerlijke versnaperingen.

Bezoekers zijn op donderdag 18 mei welkom van 8.00 uur tot 17.00 uur op de kasteelweide aan de Edeseweg 124 in Bennekom. De entreeprijs is 12,50 euro, toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.

BEREIKBAARHEID

De Edeseweg is dit jaar maar vanaf één zijde bereikbaar en aan te rijden, meer informatie op ede.nl. Enkele dagen voor het Concours komt het definitieve programma op chbennekom.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie