Honderden Bennekommers bezochten de dodenherdenking in het Bart van Elstplantsoen.
Honderden Bennekommers bezochten de dodenherdenking in het Bart van Elstplantsoen. Dick Martens

Dodenherdenking Bennekom: Prachtig concert en indrukwekkende herdenking in Bart van Elstplantsoen

5 mei 2023 om 10:14 Activiteiten

BENNEKOM Op donderdag 4 mei worden de vele slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogsgeweld sinds die tijd herdacht. Dat was donderdagavond ook in Bennekom het geval. Voorafgaand aan de twee minuten stilte en de kransleggingen in het Bart van Elstplantsoen was er in de Oude Kerk het traditionele Herdenkingsconcert.

Dick Martens

CONCERT In de tot de laatste plaats bezette Oude Kerk werd het concert muzikaal omlijst door muziekvereniging OBK uit Bennekom. Zij speelden onder andere ‘Close’, een koraal dat het universele thema ‘de liefde’ bezingt, van componist Stijn Roels, Nightfall in Camp en ‘Tot de Doden van Rob Goorhuis. Zang was er van Noa Zevenbergen en de kinderen van basisschool De Prinsenakker. Zij werden daarbij begeleid door harpiste Eliza Dias. Stadsdichter van Ede Larissa Verhoeff droeg het indrukwekkende gedicht ‘Waar is Vrijheid’ voor. Ook veel indruk maakte het verhaal van Max en Herman (’twee hele gewone Bennekomse jongens die samen streden voor onze vrijheid’), dat werd verteld door Mariska Wessel. 

HONDERDEN BENNEKOMMERS Aansluitend aan het concert volgde de stille tocht naar het Bart van Elstplantsoen, waar na de twee minuten stilte, kransen werden gelegd door Anton Rozeboom, namens de Stichting Bart van Elst, wethouder van de gemeente Ede Leon Meijer en Sylvie Bos en Isa-Lyn Meijer, leerlingen van de Prinsenakker namens alle basisschoolleerlingen. Vervolgens las Milena Hansmann, samen met haar beste vriend Tijmen, het gedicht ‘Wat als er leven was’ voor. Milena, leerling van groep 8 van de Wilhelminaschool, was de winnares van de 4 mei-gedichtenwedstrijd. Vervolgens trokken enkele honderden Bennkommers langs het monument en legden er bloemen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie