Rondom de Koffiekamer van Boerderij Hoekelum worden weer 'de Kraampjesdagen georganiseerd. ,,Kleinschalig, maar reuze gezellig", aldus manager Anne van de Kamp (rechts).
Rondom de Koffiekamer van Boerderij Hoekelum worden weer 'de Kraampjesdagen georganiseerd. ,,Kleinschalig, maar reuze gezellig", aldus manager Anne van de Kamp (rechts). Dick Martens

De kraampjesdagen komen eraan: ‘Kleinschalig, maar reuze gezellig’

10 maart 2023 om 14:44 Activiteiten

BENNEKOM ‘Boerderij Hoekelum is beleving’. Die uitspraak springt direct in het oog, als je de website opent. Het maakt de bezoeker nieuwsgierig, maar schept ook verwachtingen. Die uitdaging gaat men bij de Koffiekamer, een van de accommodaties op het ‘Hoekelum-complex’, graag aan. Zeker als je ‘even’ spreekt met manager van Boerderij Hoekelum Anne van de Kamp, die al snel duidelijk maakt dat er naast het drinken van een lekkere kop koffie, een high tea of een lunch veel meer activiteiten in- en rond de Koffiekamer zijn, zoals De Kraampjesdagen.

,,Een paar keer per jaar houden we dergelijke kraampjesdagen, het is inmiddels min of meer een traditie geworden”, aldus Van de Kamp. ,,Met Pasen, 8, 9 en 10 april is de eerste editie, vervolgens zijn er nog Kraampjesdagen op 24 juni, en op 19 en 20 augustus. Na de edities van vorig jaar waren we het al snel met elkaar eens, dat we er gewoon mee door moesten gaan. Het is geen Fair, maar lekker kleinschalig en ook niet onbelangrijk, het is reuze gezellig. Dat vonden wij niet alleen, maar zeker ook de vele bezoekers en de kraamhouders. Als je zoveel positieve reactie te horen krijgt, geeft dat energie. Daar doe je het voor.”

Het idee is, dat er rond de 20 kramen zullen staan. ,,Op 9 april hebben we naast de kraampjes ook nog een kleine rommelmarkt, ook weer niet massaal, maar wel de moeite waard om ook daarnaar te komen kijken.” 

Over de diversiteit van de kramen is ook goed nagedacht. ,,Geen kramen waar dezelfde producten worden aangeboden. Van gezelschapsspellen tot sieraden en van kleding tot leuke kaarten en trendy woonaccessoires. Ook kunnen de kinderen worden geschminkt en is er live muziek. Naar die diversiteit zijn we altijd op zoek. En het is op deze manier goed te behappen, ook qua tijdspad. Drie keer per jaar is dan voldoende.” 

Maar er gebeurt meer rondom de Koffiekamer. ,,Op 25 juni organiseren we een ‘Healthy-festival. Dan nodigen we ondernemers uit die met gezondheid, lifestyle en sport bezig zijn of ermee te maken hebben. Daar willen we dan ook weer wat leuks van maken. Naar die diversiteit zijn we altijd op zoek.” De activiteiten worden ook via Facebook en Instagram bekendgemaakt.

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie