In een met bijna 150 deelnemers goed gevulde Brinkstraatkerk las 'juf' Marloes Tollenaar het Groot Bennekoms Dictee voor.
In een met bijna 150 deelnemers goed gevulde Brinkstraatkerk las 'juf' Marloes Tollenaar het Groot Bennekoms Dictee voor. Dick Martens

Randy van Halen wint Groot Bennekoms Dictee

25 januari 2023 om 08:01 Activiteiten

BENNEKOM In juli van dit jaar vertrekt een groep Bennekomse jongeren naar Zambia om daar mee te bouwen aan klaslokalen voor een dorpsschool in Lobi. Voor dat doel is geld nodig en daarom organiseerde World Servants Bennekom vrijdag ‘het Groot Bennekoms Dictee’ in de Brinkstraatkerk. Met bijna 150 deelnemers en een opbrengst van ruim 2250 euro kende de avond alleen maar winnaars. De grote winnaar was uiteindelijk Randy van Halen. 

door Dick Martens

Van Halen won in 2014 ook al eens de 25e editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het dictee werd voorgedragen door Marloes Tollenaar, ‘juf’ van de Kraatsschool. Zij verving burgemeester René Verhulst die wegens werkzaamheden verstek moest laten gaan. Vanuit Berlijn waar hij vertoefde stuurde hij een filmpje waarin hij de deelnemers veel succes wenste.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie