Jeannette Smits (links) en Wilma van Veen ontwikkelden samen het concept 'Wandelen en Meer! ,,Wij willen mensen al wandelend de natuur laten ervaren.
Jeannette Smits (links) en Wilma van Veen ontwikkelden samen het concept 'Wandelen en Meer! ,,Wij willen mensen al wandelend de natuur laten ervaren." Dick Martens

Natuurlijk Wandelen en meer: ‘Beleef en geniet!’

Activiteiten

BENNEKOM De natuur en wandelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat besef leeft ook bij Wilma van Veen en Jeannette Smits, zij ontwikkelden ‘al brainstormend’ het concept: ‘Natuurlijk Wandelen en meer!’ Mensen al wandelend op een originele wijze de natuur laten ervaren, samen inspiratie opdoen en ook om op die manier meer te weten te komen over de natuur. Zij laten tijdens ‘hun’ wandelingen de deelnemers het bos of de hei op een andere manier beleven, dan bij ‘gewone’ informatieve wandelingen. Op 25 januari aanstaande is er weer een gelegenheid om dat zelf te gaan ervaren, dan staat de wandeling ‘Oud en nieuw in de natuur‘ op het programma.

door Dick Martens

,,Met Natuurlijk Wandelen en meer! organiseren wij wandelingen in Bennekom en omgeving”, leggen Wilma en Jeannette uit. ,,Er wordt gewandeld in de natuur en daarbij krijgen onze zintuigen alle ruimte: ruiken, kijken, proeven voelen en luisteren. We stellen de deelnemers vaak ook de vraag of ze wel eens echt even hebben stilgestaan en een paar minuten gericht hebben geluisterd. Het antwoord is veelal ontkennend. Ons doel is om de wandelaars de natuur te laten beleven, zich te ontspannen en vooral om te genieten en zodoende een bijdrage te leveren aan verwondering en positiviteit. Ons motto is niet voor niets: ‘Beleef en geniet!’. Ook bevat elke wandeling enkele verrassende onderdelen.” 

Die verrassingen zullen de deelnemers ook op 25 januari gaan zien en beleven. Een ervan ligt al op tafel, maar evenals het startpunt van de wandeling blijft dat nog even tussen Wilma en Jeannette. ,,Na aanmelding via de mail maken wij de startplaats pas bekend. Het lijkt nog winter in het bos en in de natuur, maar er is al heel wat te horen en te zien van de lente die in aantocht is. We wandelen in een gebied met cultureel-historische elementen en genieten van de prachtige omgeving. Echt ‘Oud en Nieuw’ in de natuur dus. Maar ook als mensen zelf wat zien of willen vertellen kan dat uiteraard.” 

Aanmelden? Mail naar: natuurlijkwandelenenmeer@gmail.com Meer informatie: www.natuurlijkwandelenenmeer.nl

advertentie
Afbeelding
Feest voor Americana fans bij Live Stage Marnix 31 jan, 07:15
Logo
Afbeelding
Gouden handjes Gertjan Meerkerk bezorgen DVO zege 29 jan, 09:05
Logo
Afbeelding
Vier op een rij voor Bennekom 28 jan, 21:13
Afbeelding
Jan van Eck plaatste 1468 'Bennekomse plaatjes' op Instagram: 'Bennekom is echt zo prachtig' 27 jan, 13:54
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom 26 jan, 18:07
Afbeelding
Galerie Bonaventura is terug in Bennekom: 'Het was nu of nooit' 26 jan, 13:46
Afbeelding
'Ooglidcorrectie spannend? Na afloop vindt eigenlijk iedereen dat het 100 procent is meegevallen' 25 jan, 16:55
advertentie