Doran Hendriksen (links) en Garbrich Baalbergen zijn in voorbereiding op de nieuwste actie van World Servants, 'Het Groot Bennekoms Dictee'.
Doran Hendriksen (links) en Garbrich Baalbergen zijn in voorbereiding op de nieuwste actie van World Servants, 'Het Groot Bennekoms Dictee'. Dick Martens

World Servants houdt Groot Bennekoms Dictee

11 januari 2023 om 15:07 Activiteiten

BENNEKOM De Actiegroep World Servants Bennekom bouwt aan verandering. World Servants wil mensen enthousiast maken om iets voor een ander te betekenen. Jaarlijks werken zo’n 800 vrijwilligers mee in een ontwikkelingsproject van partnerorganisaties in ontwikkelingslanden. Ze bouwen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika mee aan bijvoorbeeld een school of een kliniek. Vanuit Bennekom gaan jongeren op 8 juli 2023 voor een periode van drie weken naar Zambia om daar in het dorpje Lobi klaslokalen voor een basisschool mee te helpen bouwen. Om daarvoor gelden te genereren worden er allerlei acties gevoerd. Op 20 januari is de eerstvolgende actie. In de Brinkstraatkerk wordt dan ‘Het Groot Bennekoms Dictee’ gehouden.

door Dick Martens

,,Dit dictee zal worden gelezen door burgemeester René Verhulst”, blikken Doran Hendriksen en Garbrich Baalbergen, die beiden ook straks naar Zambia zullen gaan, alvast vooruit. ,,Hij was direct enthousiast en wij zijn er blij mee. Het dictee is in ‘de Zambia-stijl’ geschreven en zal bestaan uit 10 lange zinnen. Het is door twee leraren Nederlands geschreven en begint om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19:30 en rond 22.00 uur is het afgelopen. Iedereen kan individueel mee doen, maar ook als groep van maximaal vijf personen. In de pauze vindt er een bingo plaats. Het leuke van deze actie is, dat de mensen er ook wat voor terugkrijgen. Natuurlijk hopen we weer het nodige geld op te halen, maar we zorgen zeker ook voor een leuke en gezellige avond.” 

Door de Bennekomse actiegroep is al hard gewerkt. Ze kregen al veel support en gelukkig ook veel donaties. ,,Dat is fijn, zeker in deze tijd. Een tijd waarin mensen ook zouden kunnen zeggen, dat ze de acties weliswaar toejuichen, maar even wat minder te besteden hebben. Maar zeker in de maanden november en december hebben onze acties erg goed gelopen. Het was druk, maar de moeite waard.” En nu dus het Groot Bennekoms Dictee. ,,Deelnemen kost 20 euro per persoon, inclusief twee consumpties en drie bingokaarten. Opgeven kan via http://bit.ly/bennekomsdicteebingo 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie