Samantha Brouwer-Vizentin (links) en Wendy van Wijk-Lugthart, allebei vrouwen met parkinson.
Samantha Brouwer-Vizentin (links) en Wendy van Wijk-Lugthart, allebei vrouwen met parkinson. Wendy's Parkinson Journey

Vrouw en Parkison event in Bennekom: ‘Vrouwen krijgen de aandacht die ze verdienen’

14 april 2024 om 12:07 Activiteiten

BENNEKOM Voor de tweede jaar op rij vindt op 31 mei het Vrouw & Parkison event plaats, op Recreatiepark De Dikkenberg (in eetcafé Schaapskooi De Dikkenberg) in Bennekom. ,,Vrouw & Parkinson is bedoeld om (jonge) vrouwen met de ziekte van Parkinson te inspireren, te verwennen en te verbinden. Tijdens de eerste editie werd duidelijk hoe groot de behoefte is aan meer aandacht voor vrouwen met Parkinson’’, laat de organisatie weten in een persbericht. 

Initiatiefnemer en ervaringsdeskundige Wendy van Wijk-Lugthart, van Wendy’s Parkinson Journey was er vorig jaar ook bij. Verrast door het succes van haar spontane idee: ,,Ik wilde een leuke dag organiseren voor vrouwen met de ziekte van Parkinson. Ze met elkaar in contact brengen, informeren en met een goed gevoel naar huis laten gaan.’’

RUIMTE OM BIJ TE PRATEN 

Volgens sprekers Annelien Oosterbaan en Willanka Kapelle werkte dit. Ze vertelden over hun onderzoek naar Parkinson bij vrouwen, er was ruimte om bij te praten en ervaringen uit te wisselen, er werd gebokst met Hans Louwerse van Parkinson Boxing Nederland en een professionele visagist zorgde er voor dat de deelnemers er prachtig uitzagen op de foto.

WAT IS GELUK

,,Iedereen vroeg meteen naar een tweede editie en dit jaar gaan we nog groter. Het thema is geluk. Wat is geluk precies? En nee, je hoeft zeker niet alleen maar de hele dag vrolijk te zijn. Wat betekent geluk voor uw persoonlijke levensgelukkwaliteit van leven en welbevinden’’, aldus de initiatiefneemster. Sprekers zijn onder meer de veelgevraagde geluksexpert Guy van Liemt RM, voormalig directeur van EHERO, het geluksinstituut binnen de Erasmus Universiteit, en klinisch neuropsycholoog Annelien Duits van het Maastricht Universitair Medisch Centrum. 

ALLE EMOTIES HOREN ERBIJ

,,Geluk is niet altijd hetzelfde als plezier. Een plezierige ervaring is iets tijdelijks, terwijl er ook duurzamere vormen van geluk zijn. Zoals levenstevredenheid, die draait om welzijn en kwaliteit van leven. En daar horen alle emoties bij. Verdriet hoort bij het leven en is dus onderdeel van geluk. Dankbaarheid kan een belangrijke levensvaardigheid zijn om de kwaliteit van het leven zoals je het ervaart te vergroten,” vertelt Guy van Liemt.

SAMEN KOM JE VERDER DAN ALLEEN

,,Met mijn platform wil ik positief inspireren en laten zien dat je samen verder komt dan alleen”, vervolgt Van Wijk-Lugthart. ,,Dit thema sluit daar mooi bij aan. Deelnemers kunnen inspirerende workshops volgen, deelnemen aan verschillende bewegingsvormen, waaronder yoga en dit jaar is er ook een visagiste aanwezig die de vrouwen helpt de mooiste versie van zichzelf te worden.’’

ZEVEN VEERKRACHTIGE VROUWEN

Het evenement is gratis toegankelijk, mede dankzij hoofdsponsor Recreatiepark De Dikkenberg. ,,Met mijn marketingachtergrond vind ik het een uitdaging om alle onderdelen van het evenement gesponsord te krijgen, zodat het ook echt een cadeau is voor veertig vrouwen met Parkinson’’, vertelt Van Wijk-Lugthart. Dit jaar krijgt ze ondersteuning van een organisatorisch team van vrijwilligers. ,,Zeven veerkrachtige vrouwen die zelf ook Parkinson hebben.’’

,,Het wordt tijd dat ook vrouwen met Parkinson de aandacht krijgen die ze verdienen. Maar tijdens Vrouw & Parkinson wil ik vooral alle vrouwen zien stralen. Dan is mijn dag een succes’’, besluit Wendy van Wijk-Lugthart.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie