Judith Koelemeijer
Judith Koelemeijer Bob Bronshoff

Schrijfster Judith Koelemeijer vertelt over Etty Hillesum

9 februari 2024 om 17:21 Activiteiten Deel je nieuws

Zondagochtend 18 februari komt Judith Koelemeijer, auteur van de biografie van Etty Hillesum, naar de Ontmoeting in Bennekom. Het gaat over het hoopvolle en troostrijke verhaal over de Joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum. Zij wilde niet onderduiken toen ze de kans kreeg, maar wilde het lot van haar volk delen. Wat was het wat haar hoop bood? Dit is een bijeenkomst uit de serie van Zin op Zondag van Vrijzinnigen Bennekom waarin hoop centraal staat en begint om 10:30 uur in de Ontmoeting, Emmalaan 1, Bennekom. 

Beeldend en zonder oordeel laat Judith Koelemeijer verschillende, ook onbekende kanten en gezichtspunten zien van het leven van Etty Hillesum. Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brieven hebben deze miljoenen lezers geïnspireerd. In haar dagboeken schrijft ze over haar innerlijke wereld en haar spirituele inzichten. Judith Koelemeijer laat niet alleen goed zien wie Etty Hillesum was. Ook maakt ze haar bijzonder positieve houding iets begrijpelijker.

Voor de gevierde schrijfster Judith Koelemeijer (1967) is deze biografie een levenswerk waaraan ze jarenlang werkte. Na haar studies Nederlands en Culturele Studies werd ze journalist bij de Volkskrant. Daar ontdekte ze haar voorliefde voor verhalen over gewone mensen en hun bijzondere geschiedenis. Met haar familiegeschiedenis ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ won ze in 2001 de NS Publieksprijs. ‘Het Gouden Ezelsoor’ werd onderscheiden met de Zaanse Cultuurprijs en andere bestsellers zijn: ‘Anna Boom’ en ‘Hemelvaart, op zoek naar een verloren vriendin’.

www.deontmoetingbennekom.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie