Raaf - werk van Juliette Calis
Raaf - werk van Juliette Calis J. Calis

Open Atelier Snel portrettekenen, schilderen, schetsen en etsen.

6 mei 2022 om 13:19 Achtergrond Deel je nieuws

Sonja Kemp, Mirjam Oskam, Pieter Vermeulen en Juliette Calis werken van 11-14 mei in een gezamenlijk Open Atelier in Bennekom. Ze presenteren samen het thema “Tekenen en Schilderen” aan de Dorpsstraat 19. De vier kunstenaars tonen hier de verschillende technieken en materialen waarmee ze werken, zodat bezoekers het ontstaansproces van hun werken kunnen meemaken.
Bovendien  kunnen bezoekers ook zelf aan de slag met het maken van een schets van iets kleins uit de natuur.
 
Sonja Kemp maakt abstract geometrisch werk. Ze houdt ervan vormen te zoeken met kleuren, die ze in het dagelijks leven tegenkomt. Ze vertaalt bijvoorbeeld de kleuren van het strand naar de tinten in haar werk. Met acrylverf maakt ze zo abstract geometrische beelden op papier of canvas. 
Pieter Vermeulen maakt ook abstract werk, echter met een geheel andere techniek. Hij hanteert in zijn werk abstracte begrippen zoals verlangen, verwarring, liefde, bekentenissen, met daarnaast figuratieve elementen. Hij woont aan de rand van het bos in Bennekom, maar een regelmatig verblijf in de Spaanse natuur heeft een duidelijke invloed op zijn werk.

Snel Portrettekenen 
Mirjam Oskam toont deze week het proces van ‘Snel portrettekenen’. Ter plaatse demonstreert ze hoe dit in zijn werk gaat. Misschien wilt u wel even blijven staan bij haar, om te zien hoe ze uw portret in een korte tijd weet vast te leggen.

Workshop Schetsen en etsen
Juliette Calis houdt van het schetsen van kleine dingen in de natuur. Ze maakt prachtige schetsen en etsen van bijvoorbeeld een kever, vlinder, veertje of vogel.  Zo’n schets kan worden overgebracht naar een etsplaat, door het met een ets-pen in te krassen. Met die plaat wordt afbeelding afgedrukt op etspapier.
Wilt u dit zelf ook eens maken? Dan is de Workshop van Juliette Calis iets voor u. Op zaterdag 14 mei, van 11.00 - 16.00 uur kunt u onder haar deskundige leiding met het schetsen en etsen aan de slag. Doelgroep: Ouder met kind (vanaf 8 jaar), 25 euro per stel.  Opgave van tevoren via onderstaande webpagina.

Openingstijden Schilderen en Tekenen 11 en 12 mei 13-17 uur, 13 en 14 mei 10-17 uur.
Kunst in Uitvoering, Dorpsstraat 19, Bennekom.  Alle activiteiten: www.dekijkdoosbennekom.nl/jubileum

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie