In Wankel Evenwicht
In Wankel Evenwicht Jan Langedijk

Toneelvereniging MARE speelt In Wankel Evenwicht

woensdag 5 april 2023 20:00 t/m 22:30

In wankel evenwicht gaat over vriendschap: hoe ga je ermee om als vrienden te veel van je vragen in moeilijke tijden? Als ze de geborgenheid van je huis binnendringen en verstoren? Als ze je familie uit evenwicht brengen? De relaties in de familie die Edward Albee ten tonele voert, zijn al niet zo sterk. Wijkt dan alles voor vriendschap?

De heer des huizes, Tobias, neemt een besluit aangespoord door zijn hypochondrische echtgenote Agnes en hysterische dochter Julia, terwijl hij bespot wordt door de inwonende, drankzuchtige Claire.

Edward Albee is vooral bekend geworden door ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf’. Toch wordt In Wankel Evenwicht vaak genoemd als zijn beste toneelstuk. Voor dit toneelstuk kreeg Albee de Amerikaanse Pulitzer Prijs.

Locatie