Alphacursus - eten en boeiende cursus christelijk geloof

woensdag 29 maart 18:00 - 21:00

Meer weten van het christelijk geloof? Kom dan naar de cursus van Alpha!

 

Wat is Alpha?

Op Alpha ontdek je de basis van het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen: samen eten, een inleiding en bespreking in een kleine groep. Wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Het is de plek waar je jezelf mag zijn. De plek waar je alles mag delen. De plek waar je mag twijfelen. De plek waar je welkom bent. En bovenal: de plek waar alle verhalen samenkomen. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. Dat is Alpha. Schuif jij aan? Het is gratis. 

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een maaltijd. Hét moment om elkaar te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een korte, inspirerende inleiding over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten op woensdagavond en een Alpha-weekend op vrijdagavond en zaterdag morgen en middag. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal, zoals: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? De Bijbel lezen: waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? En nog veel meer. 

Waar en hoe laat?

In Bennekom starten we op 11 januari 2023 en de laatste avond staat gepland voor 29 maart 2023. We komen bijeen in De Brink, Brinkstraat 39, 6721 WR. We beginnen om 18.00 uur met een warme maaltijd, om 19.00 uur starten we met de inleiding en na een pauze gaan we in gesprek over de stof. Rond 21.00 uur uiterlijk ronden we af. 

Je kunt je vragen stellen en je opgeven via tel.nr. 06-55168913 of per mail: alphacursusbennekom@hotmail.com 

Locatie