• Alles
  • (1)
    Zakelijk
  • (4)
    Religie

Samen Verschillend Expositie Maya Siepel

zondag 11 oktober 15:00 t/m zondag 20 december 14:00 uur

Maya Siepel

Maya Siepel- Textiel- en papierkunstenaar.

Het werk

Maya Siepel dook in de achtergronden en ontstaansgebieden van 5 grote religieuze stromingen en liet zich hierdoor inspireren. Het gevolg: een indrukwekkende expositie waar je stil van wordt.

Het begon met een artikel van Francien van Overbeeke getiteld: Drie boeken, een verhaal over de Tenach, de Bijbel en de Koran. Drie boeken die uit eenzelfde bron putten. De islam heeft dezelfde wortels als het christendom en het jodendom. Wortels die teruggaan naar een gezamenlijke aartsvader. Voor joden heet hij Avraham, de christenen noemen hem Abraham en bij de moslims wordt hij Ibrahiem genoemd.

En zo heeft ook God verschillende namen: JHWH, God, Allah.

Maya las eerst over de verschillende stromingen en maakte daarna keuzes.

Voor haar project heeft ze uiteindelijk voor vier wereldreligies gekozen: het Jodendom, het Christendom, de Islam en het Boeddhisme (met een kleine toevoeging Hindoeisme).

Als thema koos zij Samen…Verschillend, waarin het belangrijk is dat wij elkaar respecteren, aanvullen en open staan voor ontmoeting. Vanuit die gedachte sluit het mooi aan op wat vrijzinnig is.

Het werk bestaat uit 4 keer 5 geweven paneeltjes waarop de kenmerken van de religies zijn afgebeeld en twee paneeltjes hindoeïsme, daarnaast een groter paneel waar het woord God op staat met de tekens van de verschillende religies.

Een centraal punt hierbij zijn ook de vier paneeltjes waar de verschillende boeken op worden afgebeeld.

De expositie bezoeken?

Bent u benieuwd naar dit werk van Maya? Dan bent u van harte welkom in De Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom.

De expositie loopt van 11 oktober t/m 20 december. Bezichtiging op afspraak op 18 oktober en 25 oktober en op 1, 7, 8 en 14 november tussen 14.00 en 17.00 uur. Neem contact op met Maya Siepel voor het maken van een afspraak.

Op excursie?

Denkt u nu dat een bezoek aan deze expositie een mooie excursie zou kunnen zijn voor uw afdeling? Dan bent u ook op andere dagen dan de hierboven genoemde welkom. In overleg met Maya is er veel mogelijk. Zij ontvangt u graag, kan u desgewenst rondleiden en van toelichting voorzien.

Dit werk in uw gebouw?

Mogelijk heeft u een mooi gebouw en zou u het werk van Maya daar willen tentoonstellen. Ook dat is mogelijk. Neem contact op met Maya voor het bespreken van de mogelijkheden.

Contact

Maya Siepel kunt u bereiken via mayasiepel@planet.nl

Vanzelfsprekend kunnen de omstandigheden roet in het eten gooien. Op de website www.deontmoetingbennekom.nl vindt u steeds de actuele informatie over deze expositie.


deel deze activiteit

Locatie

De Ontmoeting Vrijzinnigen Bennekom
Bennekom
Emmalaan 1
6721et


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden