• Alles
  • (1)
    Zakelijk
  • (4)
    Religie

Een jaar rond op pad met de druïden

dinsdag 8 september 19:30 t/m dinsdag 7 september 19:30 uur

Taco Ijzerman

Een jaar rond op pad met de druïden - cursus

Zou je willen ontdekken wat de seizoenen je kunnen spiegelen en wat dit kan betekenen voor je dagelijkse zingeving en verbinding?

Ga dan mee op pad langs de jaarfeesten en door de natuur in ons en om ons heen!

In acht bijeenkomsten gaan we aan het werk met de acht jaarfeesten die moderne druïden vieren. De vier zonnefeesten: midwinter, de lente equinox, midzomer en de herfstequinox en vier vuurfeesten rond 1 februari, 1 mei , 1 augustus, 1 november. Iedere bijeenkomst ontdekken we een feest én maken we kennis met elementen uit de druïden traditie zoals: de vier elementen; creativiteit in gedichten, muziek of handwerk; vormgeving van een ritueel; spiritualiteit en verbinding in het ‘gewone’ leven; symbolische verhalen; (geleide) meditatie en stilte.

Druïderij is een dynamische natuurspiritualiteit die de liefde voor de aarde combineert met de liefde voor creativiteit en kunst. Gevoed door elementen van een oude traditie, in een vorm die past bij moderne mensen. Het is meer een cultuur of een levenshouding dan een religie en je kan (dus) tegelijk ook humanist, agnost of religieus zijn of je hier juist van afgekeerd hebben.

De avonden worden begeleid door Taco IJzerman. Taco is adviseur in biologische tuinbouw en op landgoederen. “Dit werk is voor mij het beste excuus om op allerlei momenten van de dag en het jaar buiten te (moeten) zijn en daar het leven om me heen en in mezelf te ervaren.” Hij volgt inmiddels ruim 21 jaar de opleiding van de orde van Barden, Ovaten en Druïden. “Dit pad geeft me een fijn kader om me wakker en open te blijven ontwikkelen en het kleurt mijn leven (groen). Voor mij is ‘druïdry’: een manier van zingeven gebaseerd op verbinding en ervaren; gebruik maken van de ritmen van de seizoenen en beelden uit de natuur om de vragen die het leven ons stelt te duiden; een actieve persoonlijke relatie met je (natuurlijke) leefomgeving.’’

De cursus begint op 8 september wordt gegeven op 8 dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur in De Ontmoeting in Bennekom. Voor meer informatie en aanmelding www.deontmoetingbennekom.nl


deel deze activiteit

Locatie

De Ontmoeting Vrijzinnigen Bennekom
Bennekom
Emmalaan 1
6721et


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden