• Alles
  • (1)
    Bijeenkomst
  • (31)
    Religie
  • (4)
    Cursus-Workshop

expositie Stil Levend Licht

vrijdag 3 april 13:30 - 17:00 uur

Yke Prins

Yke Prins, beeldhouwer, en Daniël Tavenier, schilder, exposeren met hun werk in Villa Erica.

Spel en licht is wat de schilderijen en het beeldhouwwerk kenmerkt. Yke laat met cortenstaal een opengewerkte figuur zien waar licht langs en doorheen straalt. Liht en spel is aanwezig in schilderijen van Daniël. Het gaat over licht, maar ook over de afwezigheid en de diepte als het licht zich terugtrekt.

Opvallend is Daniëls ambachtelijke werkwijze. Hij maakt zelf zijn verf van pigment met een natuurlijk bindmiddel, bijvoorbeeld een ei of zelf schoongemaakte lijnolie van de molen. De materialen waar hij mee werkt worden al eeuwenlang in de schilderkunst gebruikt en komen voornamelijk uit de natuur. Zijn schildertechniek is juist modern; inventief, experimenteel, zoekend. Het handschrift is expressief en herkenbaar.

Daniël is geboren in Katwijk en heeft in Den Haag de dagopleiding schilderen gevolgd bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK)

Bij Yke gaat het om groei, het cyclische en de ritmes van de natuur, waardoor ordeningen ontstaan. Dit spel van ritme, beweging en vorm komt terug in haar werk. Ze heeft een veelzijdig oeuvre. Daarbij gebruikt ze allerlei materialen: plaatstaal, steen, brons en hout. Elk materiaal heeft zijn eigen bewerking en expressie.

Yke is geboren in Delft en heeft twee opleidingen Beeldhouwen gevolgd: bij de KABK in Den Haag en bij de École des Beaux Arts in Genève. Haar werk is te zien in beeldentuinen in diverse Europese landen. Dit zijn monumentale beelden in de openbare ruimte en in private collecties.Daniel Tavenier
deel deze activiteit

Locatie

Villa Erica
Bennekom
Ericapark 1
6721gh


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden