• Alles
 • (1)
  Zakelijk
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (14)
  Religie
 • (2)
  Muziek

Amnesty Wright for Rights-schrijfactie

woensdag 11 december 14:00 t/m 17:00 uur

Op woensdag 11 december is er een schrijfactie in de bibliotheek van Bennekom (Collage) van 14.00 tot 17.00 uur. Voorbeeldbrieven en kaarten om te kleuren liggen klaar. Er is ook koffie, thee en limonade. Het adres is Hoge weg 23. Iedereen is welkom.

Amnesty Nederland organiseert dit jaar voor de zevende keer de Write for Rights-schrijfactie. De vorige zes evenementen maakten enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werd er in Nederland op 1000 locaties geschreven en werden er wereldwijd 6 miljoen brieven verstuurd.

De Write for Rights-schrijfactie van Amnesty International draait om de persoonlijke, handgeschreven brief. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen, om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie, en geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Dit jaar vragen we tijdens Write for Rights speciale aandacht voor kinderen en jongeren. Jongeren als Magai Matiop Ngong uit Zuid-Soedan, die de doodstraf kreeg toen hij pas 15 jaar oud was. Amnesty is altijd tegen de doodstraf, overal en voor iedereen.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Cultura
Bennekom
Hogeweg 23
6721vd


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden