• Alles
 • (1)
  Zakelijk
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (14)
  Religie
 • (1)
  Muziek

Jongeren over idealen, keuzes en balans

maandag 18 november 18:00 - 20:00 uur

Een maandelijkse eetgroep voor jongeren is afgelopen maandag 18 november gestart in ‘De Ontmoeting’ in Bennekom op Emmalaan 1. Als jong volwassene zijn er best wat thema’s, waarover je van gedachten zou willen wisselen met leeftijdsgenoten.

Hoe doe je dat eigenlijk: Leven naar je idealen? Balans houden in studie/werk en privé? Klimaat en duurzaamheid in je leven? Omgaan met kritiek, verwachtingen van anderen, stress, the Fear Of Missing Out? Hoe denk je over samenwonen, trouwen, kinderen krijgen?

“Vragen die gewoon bij het leven horen en waar je in je eentje niet altijd aan toe komt”, vertelt Roos van Doorn, voorganger bij de Vrijzinnigen Bennekom. “Deze tijd vraagt best wat van jongeren. Tegelijkertijd zijn het ook vragen van alle tijden. We gaan in gesprek met elkaar en we laten ons inspireren door levenswijsheid in wereldreligies, oude en nieuwe verhalen, muziek, stilte en de natuur”.

De gespreksgroep is voor iedereen die dit soort thema’s herkent en ergens tussen de 17 en 37 jaar oud is.

In elke bijeenkomst is er gelegenheid om mee te eten. “Een eenvoudige biologische maaltijd, waarmee we onze gespreksonderwerpen maar meteen op tafel zetten”, lacht Roos. Hapklare antwoorden werden echter niet geserveerd. “De gespreksgroep helpt gewoon om wakker en bewust, meer volop in het leven te staan”, aldus één van de deelnemers. Dat is geen eindpunt, maar werk in uitvoering.

In ‘De Ontmoeting’ in Bennekom ontmoeten mensen met uiteenlopende levensovertuigingen elkaar. Door het delen van perspectief, vinden we gezamenlijk meer inzicht.

www.deontmoetingbennekom.nl

Meer informatie: roosvandoorn@tele2.nl of 06-16765825


deel deze activiteit

Locatie

De Ontmoeting Vrijzinnigen Bennekom
Bennekom
Emmalaan 1
6721et


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden