• Alles
  • (2)
    Sport
  • (22)
    Religie

Muziek-op-Schoot HERFSTCURSUS

donderdag 12 september 0:00 uur

cursist Harlekijntje

Herfstliedjes, dansen en muziek maken voor (groot)ouder en baby of peuter.

“De wind waait door het bos, de blaadjes laten los”, zingen we terwijl peuters en ouders rondom een kleed met herfstblaadjes zitten. “Hoei, hoei” en de blaadjes dansen op (en naast) het kleed.

Muziekcentrum Harlekijntje geeft Muziek-op-schoot voor baby’s, dreumesen en peuters. “Muziekles voor baby’s vanaf 3 maanden? Wat kan je dan doen?“ Deze vraag krijgen we regelmatig.

Veel ouders hebben geen idee wat ze dan kunnen verwachten. Maar wat ze zeker niet verwachten is dat hun baby een muzikaal antwoord geeft als er voor hem wordt gezongen. In de loop van een cursus worden hun klanken steeds gevarieerder. Zo’n groep baby’s bij elkaar is een muziekfeestje. Ook voor de ouders. In elke les dansen we. Ook daar merk je dat de kleintjes de dans al gauw herkennen. Ze weten wanneer de kring naar binnen gaat en alle baby’s omhooggehouden worden. Hun armen wapperen van tevoren al. De ouders genieten net zo veel als de baby’s.

En verder komen liedjes over aankleden, badderen en troosten goed van pas.

Ook voor de 1 tot 4-jarigen zijn er cursussen Muziek-op-Schoot. Met de dreumesen en peuters wordt ook gedanst, maar daarnaast zijn er veel activiteiten over de seizoenen. In de herfstcursus met liedjes en bewegingsactiviteiten over paddestoelen, eekhoorns, vallende blaadjes, appels plukken, regen en spinnen.

Er zijn ook liedjes die het hele jaar gezongen worden zoals troostliedjes, aankleedliedjes en tandenpoetsliedjes. We maken veel gebruik van materiaal, zoals muziekinstrumentjes, ballen, sjaaltjes, parachutekleed en vingerpopjes. Verder zijn er kijk- en luisteractiviteiten op klassieke muziek.

Om aan de Muziek-op-Schootcursus mee te doen hoeven de ouders niet muzikaal te zijn.

Een belangrijk doel van de cursus is samen plezier met muziek te hebben.

Het zingen, dansen, bewegingsspel en samen dingen doen in een groep draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Muziek kan ook een hulpmiddel zijn bij de opvoeding.

De deelnemers krijgen een boekje met de cursusliedjes.

De herfstcursus start vanaf 7 september.

Op woensdag, vrijdag en zaterdag in Wageningen, op donderdag in Bennekom.

De Muziek-op-Schootlessen zijn in de ochtenduren

Informatie over alle cursussen en een aanmeldformulier zijn te vinden op de website www.harlekijntje.nl


deel deze activiteit

Locatie

Collage
Bennekom
Hogeweg 23
6721vd


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden