• Alles
  • (3)
    Zakelijk
  • (2)
    Lokaal nieuws

Baby van de Week: Diederick van de Put uit Oldebroek

dinsdag 7 maart 10:51 uur

door Janneke van Boven

Oldebroek - “We zijn erg dankbaar en hebben Diederick uit Gods hand ontvangen. Echt een wonder. Zo ervaren we Diederick’s geboorte”, zegt Joanne van de Put-van de Kolk.

Zij en haar man Carlo kregen op donderdag 16 februari een derde zoon. Ze hebben hem Diederick Klaas genoemd. Met Klaas is Diederick vernoemd naar zijn overgrootvader Klaas van de Put. Diederick heeft twee broertjes: Gerrian (5) en Matthias (3). De naam Diederick vonden ze mooi en in het rijtje van de namen van de andere kinderen passen.

Joanne ging op 15 februari naar het ziekenhuis. Ze voelde de baby minder bewegen en maakte zich zorgen. De vorige dag bij een echo bleek dat de groei al een week stilstond. De volgende dag werden de vliezen gebroken en om 16.34 uur werd het jongetje geboren. “Ik dacht wat een mooi jongetje, toen hij geboren werd”, meldt Joanne.

Om 19.00 uur mochten de grote broers kennismaken met hun broertje. Ze waren al voorbereid door hun papa dat er een jongetje geboren was. Ze waren er van overtuigd dat er een meisje geboren zou worden. Vanwege een laag suikergehalte van Diederick bleven moeder en zoon nog een nachtje in het ziekenhuis.

De grote broers vinden het helemaal leuk zo’n klein kindje in hun huis. Ze helpen met het in bad doen van Diederick. Tijdens het maken van de foto zijn ze beiden heel voorzichtig met hem. Dankzij Jentje Tuin uit Staphorst heeft de familie een fijne kraamtijd gehad.
deel deze activiteit