• Alles
  • (9)
    Sport
  • (9)
    Cursus-Workshop

Ontmoeting in Kunst

zaterdag 19 januari 14:00 uur

Margaret Bokdam heeft pas laat in haar leven het schilderen ontdekt. Ze volgde de opleiding tot kunstzinnig therapeut aan Academie de Wervel in Zeist. In die vier jaar is haar kunstzinnig oog voortdurend geschoold door tekenen, schilderen en boetseren. Ze laat zich leiden door de kleur en merkt al schilderend waar het beeld naar toe gaat. Dan ontstaan vaak abstracte beelden, die een herkenning oproepen van een gevoel of een ervaring.

Soms ook schildert zij voorstellingen die lijken op beelden uit de zintuiglijk waarneembare wereld. Door daar iets aan toe te voegen wil zij laten zien dat er krachten zijn die vanuit de aarde en de kosmos inwerken. De serie over IJsland - een groot deel van de nu geëxposeerde werken - is op die manier tot stand gekomen.

Hetty van de Zande is geboren en getogen op Curaçao en kwam naar Nederland voor haar opleiding tot docent tekenen aan de Kunstacademie in Arnhem. Ze heeft bijna 30 jaar les gegeven op diverse creativiteitscentra in en rond Arnhem. Ook heeft ze nog een aantal jaren meegewerkt aan Beeldende Theater Projecten. De afgelopen 10 jaar is ze meer toegekomen aan haar persoonlijke werk : schilderen en fotografie en sinds 3 jaar is ze met keramiek bezig, haar nieuwe passie . De indrukken van de onderwaterwereld uit haar jeugd zijn daarbij veelal haar inspiratiebron. www.vrijzinnigenbennekom.nl


deel deze activiteit

Locatie

De Ontmoeting Vrijzinnigen Bennekom
Bennekom
Emmalaan 1
6721et


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.