• Alles
 • (1)
  Zakelijk
 • (10)
  Sport
 • (1)
  Evenement
 • (9)
  Cursus-Workshop

Opening expositie Cultura Galerie

vrijdag 7 december 20:00 uur

Maron Hilverda

Op vrijdagavond 7 december om 20.00 uur is de feestelijke opening van de expositie 'Tussen Werkelijkheid en Wonderland' in de Cultura Galerie in Cultura Ede. In deze expositie zijn schilderijen te zien van Maron Hilverda en beelden van Eveline Kieskamp.

Een realistische droomwereld, waar visioen en werkelijkheid elkaar raken. Dat is wat Maron Hilverda maakt. De mens speelt vaak de hoofdrol, als wonderlijke personage die zich begeeft in fictieve ruimtes. Hilverda toont ons de werkelijkheid als gelaagd en diep. Haar beeldend werk geeft haar de mogelijkheid zich in die ruimte te bewegen, los van de natuurwetten.

Kenmerkend voor het werk van Eveline Kieskamp is het gebruik van herkenbare, figuratieve elementen die door toevoegingen of vervormingen uit hun context worden gehaald zodat de betekenis verandert. Haar werk bestaat voornamelijk uit ruimtelijke objecten van keramiek en textiel. Thema’s als vluchtigheid en vergankelijkheid komen vaak terug. Elk beeld is een symbool van de tijd die verglijdt en die ons als mens vergankelijk maakt zonder dat we daar grip op hebben. Een soort hedendaags ‘Memento Mori’.

De expositie duurt tot en met 19 januari en is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van Cultura.

U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn en onder het genot van een hapje en een drankje de expositie te bekijken.


deel deze activiteit

Locatie

Theater Cultura
Bennekom
Molenstraat 45
6711aw


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.