• Alles
 • (1)
  Zakelijk
 • (18)
  Sport
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop

Lezing over Compassie

donderdag 11 oktober 20:00 uur

Hoe kunnen we als mens groeien in liefdevolle vriendelijkheid, mildheid en compassie?

Om daar antwoord op te kunnen geven is het allereerst nodig om stil te staan bij onszelf. Hoe komt het toch dat wij dikwijls geconfronteerd worden met dreigend gevaar, zoals woordenwisselingen, ruzie, relationele problemen, gezondheidsproblemen, verlies van werk of zinvolle tijdsbesteding?

Wanneer wij dat beter gaan begrijpen, komt de mogelijkheid in zicht om zorg te gaan dragen voor het ongemak waar het leven vaak mee gepaard gaat. Wanneer we leren milder en vriendelijker met onszelf om te gaan dan zal de vrucht daarvan zijn dat we ook milder, met meer begrip en vriendelijker om zullen gaan met onze medemens.

Tijdens deze interactieve lezing oefenen we om de feitelijke hindernissen die zich in ons leven voordoen onder ogen te zien en er zorg voor te dragen. Dat zorgdragen kan door middel van een compassionele wens, op zoek gaan naar jouw veilige plek, kennis maken met een compassionele metgezel, de compassie mantra etc. Zo oefenen we in mildheid en vriendelijkheid.

Ted van Rijt is spiritueel therapeut, mindfullness- en compassietrainer, theoloog en directeur van het Han Fortmann Centrum in Nijmegen


deel deze activiteit

Locatie

De Ontmoeting Vrijzinnigen Bennekom
Bennekom
Emmalaan 1
6721et


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.