Afbeelding
Collectie Dorpsraad - Bennekom

Column Dorpsraad Bennekom: ‘Hoe het was, hoe het is’

27 maart 2024 om 11:00 Opinie Columns

BENNEKOM Deze week kwam de rotonde bij de Achterstraat op Facebook voorbij, om aan te geven hoe snel we aan nieuwe situaties wennen en gewoon gaan vinden. Hopelijk zijn we alle ergernissen van de Parklaan ook snel vergeten. 

Eind van de week moet het weer mogelijk zijn via de noordkant ons dorp met de auto te verlaten. Gelukkig is de aankleding van de weg met lantaarnpalen, beukenheggen en de nieuwe bomen gelijktijdig gerealiseerd, zodat het geheel straks weer een mooie laan is om ons dorp binnen te rijden. 

Binnenkort verschijnt er ook een spandoek, waar erop gewezen wordt dat in Bennekom alle winkels met de auto bereikbaar blijven, ook al moet je soms een stukje omrijden. De werkzaamheden van de fietsroute zijn immers nog niet klaar. 

Dinsdag na Pasen start de aannemer met het straatdeel tussen het Algemeer en de Edeseweg. Dit gaat in verschillende fasen om de overlast te beperken en de bereikbaarheid van de ondernemers optimaal te houden. 

Verkeersroutes zullen echter telkens wijzigen. Zo komt er weer een tijdelijke doorgang naast het Bart van Elstplantsoen, soms een doorsteek via de parkeerplaats bij de Plus en Alexanderkerk en ook de paaltjes bij het Algemeer naar de Alexanderweg zullen een bepaalde fase weg zijn, om de verkeerscirculatie mogelijk te houden. Per fiets is het centrum altijd en bereikbaar, maar door de vele wijzigingen blijft het oppassen! 

Afgelopen week heeft de Dorpsraad met de politie en vertegenwoordigers van de gemeente en de ondernemersvereniging, een zogenaamde schouw gehouden in ons centrum. Met elkaar hebben we de knelpunten in de Dorpsstraat bekeken en suggesties voor oplossingen aangedragen. In de gehele Dorpsstraat geldt een parkeerverbod, maar die regel wordt nogal eens genegeerd. Reden om de plekken waar dit de veiligheid van alle weggebruikers in gevaar brengt aan te wijzen. Over enige tijd komen we hier nog op terug met de mogelijke aanpassingen. 

Graag wijzen we nogmaals op onze Algemene Leden Vergadering op maandag 13 mei om 19.30 uur, welke dit jaar in het Kerkheem wordt gehouden. Graag gaan we dan met u in gesprek over de thema’s waar we ons mee bezighouden: Wonen,ontmoeten, verkeer en duurzaamheid. Als laatste willen we graag met mensen in contact komen die ons willen helpen met de communicatie via de website, sociale media en andere digitale kanalen. U kunt ons altijd bereiken via info@doprsraadbennekom.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie